Medische hulpmiddelen voor medisch specialistische zorg

in ziekenhuis, kliniek en revalidatiecentrum

De beste zorg voor je patiënten, daar horen ook de beste medische hulpmiddelen bij. En een leverancier waarop jij en jouw patiënten altijd kunnen vertrouwen. Of het nu gaat om stomazorg, continentie- en retentiezorg, wondzorg, diabeteszorg, darmirrigatie of probiotica. 

Wij bieden gespecialiseerde zorg en ondersteuning op maat en aan huis, zowel voor jou als voor jouw patiënten. De juiste zorg op de juiste plaats.

Assortiment medische hulpmiddelen voor specialistische zorg

Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment hulpmiddelen van meer dan 17.000 artikelen. Hulpmiddelen om jouw patiënten thuis te ondersteunen. We respecteren jouw voorschrift en leveren het door jou voorgeschreven product. In mijnHoogland kun je hulpmiddelen uit het gehele assortiment voorschrijven. Met behulp van slimme filters is het assortiment makkelijk en snel doorzoekbaar.

Stomazorg

Continentiezorg

Wondverzorging

Diabeteszorg

Katheterzorg

Darmirrigatie

Probiotica

Aanvullende dienstverlening

Naast zorg aan huis voor jouw patiënten bieden wij ook zorg op maat, zowel voor jouw patiënten als voor jou. Kenmerkend daarin is onze flexibiliteit.

N

Startpakketservice

N

Zorg aan huis programma’s

preoperatieve stomazorg, darmspoelen in de thuissituatie, aanleren van intermitterend katheterisatie/zelfkatheterisatie, thuisinstructie en aanmeten externe katheter, aanmeten steunbandage

Startpakketservice

Samen met jou stellen we een startpakket van hulpmiddelen samen die jij jouw patiënten kunt meegeven bij ontslag. Zo komen jouw patiënten met minder zorgen de eerste dagen thuis door. Onze medewerkers Customer Support Voorschrijvers denken hierover graag met je mee en houden de voorraad op jouw locatie voor je bij en vullen deze aan, zodat je daar geen omkijken naar hebt.

Darmspoelen in de thuissituatie

Voor patiënten die de therapie darmspoelen krijgen voorgeschreven, hebben wij een uitgebreid ondersteuningsprogramma. Wij hebben hier een jarenlange ervaring in opgedaan, met verschillende medische indicaties op zowel neurologisch als chirurgisch vlak. Het darmspoelen leren wij jouw patiënt aan in zijn of haar thuissituatie, waarna jouw patiënt gedurende drie maanden door ons wordt gevolgd. Zowel middels huisbezoeken als telefonische contactmomenten op gezette tijden. Onze ervaring leert dat het thuis aanleren en begeleiden van darmspoelen tot hogere therapietrouw leidt.
Van het gehele darmspoeltraject maakt de gespecialiseerd stoma- en continentieverpleegkundige van Hoogland Medical een verslag dat voor jou als behandelaar altijd inzichtelijk is.

Thuisinstructie en aanmeten externe katheter

Afhankelijk van het type incontinentie is het mogelijk om naast (of in plaats van) absorberend materiaal voor urine-incontinentie een externe katheter / condoomkatheter, in te zetten als behandeling. Onze verpleegkundigen kunnen de patiënt thuis helpen bij het aanmeten van een externe katheter en instrueren hoe deze te gebruiken.

Preoperatieve stomazorg

De begeleiding van iemand die een stoma krijgt, kan bij Hoogland Medical al voor de operatie beginnen. Wij hebben hiervoor samen met verpleegkundig specialisten van het Radboudumc onze unieke preoperatieve ondersteuning voor stomazorg opgezet. 

Met dit traject ontlasten wij zowel jou als zorgprofessional als de patiënt. Deze preoperatieve ondersteuning verbetert de uitgangspositie van patiënten, zodat hun postoperatieve mobilisatie en daarmee hun ontslag wordt bespoedigd. Het traject is maatwerk: wij kunnen de ondersteuning aanpassen naar gelang jouw wens.

Aanleren van intermitterend katheteriseren / zelfkatheterisatie

Op jouw verzoek kunnen onze verpleegkundigen intermitterend katheteriseren aanleren in de thuissituatie. Daarnaast denken onze verpleegkundigen mee en geven advies over wat zelfkatheterisatie op praktisch vlak betekent voor jouw patiënt in zijn of haar thuissituatie.

Aanmeten steunbandage

Heeft jouw patiënt een corset of breukband nodig? Wij hebben van verschillende fabrikanten steunbandages in ons assortiment. Onze verpleegkundigen plannen een pas- en meetafspraak bij je patiënt thuis om hem of haar te adviseren over het gebruik van de steunbandage: welke vorm (band, gordel, broek of bodystocking) is het meest geschikt en in welke maat. Er wordt altijd eerst gekeken of een steunbandage in een standaardmaat geschikt is, voordat uitgeweken wordt naar een bandage op maat.

“Voorschrijver, patiënt, Hoogland Medical… wij zijn een drie-eenheid. Op basis van oprechte betrokkenheid. En met veel meer dan alleen professioneel en zakelijk contact. Mijn conclusie, na al meer dan een kwart eeuw in deze sector actief te zijn: Hoogland Medical is het A-merk onder de medisch speciaalzaken. Daar kun je op vertrouwen. Daar is de zorg voor je patiënten in vertrouwde en deskundige handen.”

Lisette van de Bilt-Sonderegger

Verpleegkundig specialist urologie, Catharina Ziekenhuis