Medische hulpmiddelen voor woonzorg

in woonzorgcentra en verpleeghuizen

De beste zorg voor je bewoners, daar horen ook de beste medische hulpmiddelen bij. En een leverancier waarop jij en jullie bewoners altijd kunnen vertrouwen. Of het nu gaat om stomazorg, continentie- en retentiezorg, wondzorg, diabeteszorg, darmirrigatie of probiotica.

Wij bieden gespecialiseerde zorg en ondersteuning op maat en aan huis, zowel voor jou als voor jouw bewoners. De juiste zorg op de juiste plek.

Assortiment medische hulpmiddelen voor woonzorg

Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment hulpmiddelen van meer dan 17.000 artikelen. Hulpmiddelen om jouw bewoners thuis te ondersteunen. Therapeutisch Elastische Kousen (TEK) leveren wij in samenwerking met een andere leverancier. We respecteren het zorgvoorschrift en leveren het voorgeschreven product.

Stomazorg

Continentiezorg

Wondverzorging

Diabeteszorg

Katheterzorg

Darmirrigatie

Probiotica

Aanvullende dienstverlening

Naast zorg aan huis voor jullie bewoners bieden wij ook zorg op maat, zowel voor jullie bewoners als voor jou. Kenmerkend daarin is onze flexibiliteit.

N

Startpakketservice

N

Wondboxen

N

Zorg aan huis programma’s

darmspoelen in de thuissituatie, aanleren van intermitterend katheterisatie/zelfkatheterisatie, thuisinstructie en aanmeten externe katheter, aanmeten steunbandage

Startpakketservice en wondboxen

Samen met jou stellen we een startpakket voor katheterisatie of wondbox samen die jij voor bewoners kunt gebruiken. Onze medewerkers Customer Support Voorschrijvers denken hierover graag met je mee en houden de voorraad op jouw locatie voor je bij en vullen deze aan, zodat je daar geen omkijken naar hebt.

Darmspoelen in de thuissituatie

Voor patiënten die de therapie darmspoelen krijgen voorgeschreven, hebben wij een uitgebreid ondersteuningsprogramma. Wij hebben hier een jarenlange ervaring in opgedaan, met verschillende medische indicaties op zowel neurologisch als chirurgisch vlak. Het darmspoelen leren wij de patiënt aan in zijn of haar thuissituatie, waarna de patiënt gedurende drie maanden door ons wordt gevolgd. Zowel middels huisbezoeken als telefonische contactmomenten op gezette tijden. Onze ervaring leert dat het thuis aanleren en begeleiden van darmspoelen tot hogere therapietrouw leidt.

Thuisinstructie en aanmeten externe katheter

Afhankelijk van het type incontinentie is het mogelijk om naast (of in plaats van) absorberend materiaal voor urine-incontinentie een externe katheter / condoomkatheter, in te zetten als behandeling. Onze verpleegkundigen kunnen de patiënt thuis helpen bij het aanmeten van een externe katheter en instrueren hoe deze te gebruiken.

Aanleren van intermitterend katheteriseren / zelfkatheterisatie

Op verzoek van de zorgvoorschrijver kunnen onze verpleegkundigen intermitterend katheteriseren aanleren in de thuissituatie. Daarnaast denken onze verpleegkundigen mee en geven advies over wat zelfkatheterisatie op praktisch vlak betekent voor jullie bewoners in hun thuissituatie.

Aanmeten steunbandage

Heeft een patiënt een corset of breukband nodig? Wij hebben van verschillende fabrikanten steunbandages in ons assortiment. Onze verpleegkundigen plannen een pas- en meetafspraak bij de patiënt thuis om hem of haar te adviseren over het gebruik van de steunbandage: welke vorm (band, gordel, broek of bodystocking) is het meest geschikt en in welke maat. Er wordt altijd eerst gekeken of een steunbandage in een standaardmaat geschikt is, voordat uitgeweken wordt naar een bandage op maat.