Medische hulpmiddelen voor huisartsenzorg

Voor huisartspraktijk en huisartsenpost

De beste zorg voor je patiënten, daar horen ook de beste medische hulpmiddelen bij. En een leverancier waarop jij en jouw patiënten altijd kunnen vertrouwen. Of het nu gaat om stomazorg, continentie- en retentiezorg, wondzorg, diabeteszorg, darmirrigatie of probiotica.

Wij bieden gespecialiseerde zorg en ondersteuning op maat en aan huis, zowel voor jou als voor jouw patiënten. De juiste zorg op de juiste plek.

Assortiment medische hulpmiddelen voor huisartsenzorg

Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment hulpmiddelen van meer dan 17.000 artikelen. Hulpmiddelen om jouw patiënten thuis te ondersteunen. We respecteren jouw voorschrift en leveren het door jou voorgeschreven product. In mijnHoogland kun je gemakkelijk het juiste hulpmiddel voorschrijven met behulp van keuzemenu’s en verkorte machtigingen. Nog geen account voor mijnHoogland? Je kunt de benodigde hulpmiddelen ook via ZorgDomein bij ons bestellen.

Stomazorg

Continentiezorg

Wondverzorging

Katheterzorg

Darmirrigatie

Aanvullende dienstverlening

Naast zorg aan huis voor jouw patiënten bieden wij ook zorg op maat, zowel voor jouw patiënten als voor jou. Kenmerkend daarin is onze flexibiliteit.

N

Zorg aan huis programma’s

darmspoelen in de thuissituatie, aanleren van intermitterend katheterisatie/zelfkatheterisatie, thuisinstructie en aanmeten externe katheter, aanmeten steunbandage

Darmspoelen in de thuissituatie

Voor patiënten die de therapie darmspoelen krijgen voorgeschreven door hun behandelaar, hebben wij een uitgebreid ondersteuningsprogramma. Wij hebben hier een jarenlange ervaring in opgedaan, met verschillende medische indicaties op zowel neurologisch als chirurgisch vlak. Het darmspoelen leren wij jouw patiënt aan in zijn of haar thuissituatie, waarna jouw patiënt gedurende drie maanden door ons wordt gevolgd. Zowel middels huisbezoeken als telefonische contactmomenten op gezette tijden. Onze ervaring leert dat het thuis aanleren en begeleiden van darmspoelen tot hogere therapietrouw leidt.

Aanmeten steunbandage

Heeft jouw patiënt een corset of breukband nodig? Wij hebben van verschillende fabrikanten steunbandages in ons assortiment. Onze verpleegkundigen plannen een pas- en meetafspraak bij je patiënt thuis om hem of haar te adviseren over het gebruik van de steunbandage: welke vorm (band, gordel, broek of bodystocking) is het meest geschikt en in welke maat. Er wordt altijd eerst gekeken of een steunbandage in een standaardmaat geschikt is, voordat uitgeweken wordt naar een bandage op maat.

Aanleren van intermitterend katheteriseren / zelfkatheterisatie

Op verzoek van de zorgvoorschrijver kunnen onze verpleegkundigen intermitterend katheteriseren aanleren in de thuissituatie. Daarnaast denken onze verpleegkundigen mee en geven advies over wat zelfkatheterisatie op praktisch vlak betekent voor jouw patiënt in zijn of haar thuissituatie.

Thuisinstructie en aanmeten externe katheter

Afhankelijk van het type incontinentie is het mogelijk om naast (of in plaats van) absorberend materiaal voor urine-incontinentie een externe katheter / condoomkatheter, in te zetten als behandeling. Onze verpleegkundigen kunnen de patiënt thuis helpen bij het aanmeten van een externe katheter en instrueren hoe deze te gebruiken.

“Voorschrijver, patiënt, Hoogland Medical… wij zijn een drie-eenheid. Op basis van oprechte betrokkenheid. En met veel meer dan alleen professioneel en zakelijk contact. Mijn conclusie, na al meer dan een kwart eeuw in deze sector actief te zijn: Hoogland Medical is het A-merk onder de medisch speciaalzaken. Daar kun je op vertrouwen. Daar is de zorg voor je patiënten in vertrouwde en deskundige handen.”

Lisette van de Bilt-Sonderegger

Verpleegkundig specialist urologie, Catharina Ziekenhuis