Icoon probiotica

Probiotica

Probiotica kunnen helpen bij een verstoring van de darmflora. Wij leveren probiotica van Winclove Probiotics. Onze BIG-geregistreerde gespecialiseerde verpleegkundigen kunnen je daarover adviseren.

WAT ZIJN PROBIOTICA?

Probiotica zijn levende micro-organismen die een positief effect hebben op onze gezondheid indien ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd. Ze kunnen helpen bij een verstoring van je darmflora: probiotica dringen het aantal ziekteverwekkende bacteriën terug, ondersteunen het immuunsysteem en beschermen de darmwand.

Herstellen van de balans in je darmflora

In je maag-darmkanaal is een groot aantal micro-organismen aanwezig, darmmicrobiota (of darmflora) genoemd. De darmmicrobiota zijn betrokken bij belangrijke processen in je lichaam, zoals je energiehuishouding, de werking van je immuunsysteem, het functioneren van je spijsverteringsstelsel en je hersenfuncties. Je hebt nuttige en schadelijke bacteriën. Zijn deze met elkaar in evenwicht, dan heb je een gezonde darmmicrobiota. Soms raakt dit evenwicht verstoord en krijgen schadelijke bacteriën de kans zich uit te breiden in de darm en klachten te veroorzaken. Medicijngebruik zoals antibiotica, maar ook voeding en leefstijl kunnen daar de oorzaak van zijn. Probiotica kunnen dan helpen om de balans in je darmmicrobiota te herstellen. Zo verkleint het gebruik van probiotica de kans op diarree door antibiotica en zijn er aanwijzingen voor een gunstig effect van probiotica op de klachten die horen bij het prikkelbaredarmsyndroom (IBS).

Soorten probiotica

Probiotica zijn er in diverse vormen: met één of twee bacteriestammen (ook wel monostrain of monospecies genoemd) en met een aantal verschillende bacteriestammen (multispecies). Naast zuiveldrank met bacteriën zijn er poeders met bacteriën, probiotica genoemd. De bacteriën in deze probiotica zijn gevriesdroogd, waardoor ze als het ware in een winterslaap zijn gebracht. Door het poeder op te lossen in water, worden de bacteriën weer ‘wakker’. Voordeel van poeders zijn de lange houdbaarheid en het gemakkelijk kunnen combineren van verschillende soorten bacteriën. Je bewaart de probiotica het beste op een droge plek bij kamertemperatuur.

ONZE PROBIOTICA

Winbiotic® is de geavanceerde probioticalijn van Winclove Probiotics. 
De voedingssupplementen van Winclove Probiotics bevatten altijd een combinatie van verscheidene bacteriesoorten. Er zitten 6 tot 9 verschillende soorten bacteriën in; dit worden multispecies probiotica genoemd.

Wat de producten bijzonder maakt, is dat ieder product een unieke combinatie van deze bacteriën bevat. Deze combinatie is zorgvuldig geselecteerd en volledig afgestemd op de behoefte van de gebruikers. Winclove Probiotics doet doorlopend onderzoek naar verschillende combinaties van bacteriën voor elk van de producten.

Assortiment Probiotica

Winbiotic® PRO-AD

€ 20,95 (14 sachets)
Meer informatie

Winbiotic®PRO-CR

€ 39,95 (28 sachets)
Meer informatie

Winbiotic®PRO-IB

€ 39,95 (28 sachets)
Meer informatie

Winbiotic®PRO-SC

€ 37,95 (28 sachets)
Meer informatie

Vraag een proefpakket aan

Wil je ook ervaren wat probiotica voor je kan doen? Vraag dan een proefpakket aan. Mocht je niet weten welke probiotica voor jou van toepassing is, kies dan de optie ‘Ik weet het niet, ik laat me graag adviseren’. Een verpleegkundige van ons neemt vervolgens contact met je op om je daarover te adviseren.

Per adres mag er 1 proefpakket aangevraagd worden. Met uitzondering van zorginstellingen; hier geldt 1 proefpakket per cliënt tot een maximum van 5 per instelling).

Proefpakket aanvragen

Jouw gegevens
Indien u namens een zorgorganisatie een proefpakket aanvraagt
Indien u namens een zorgorganisatie een proefpakket aanvraagt
reCAPTCHA is required.

Al eerder een proefpakket aangevraagd?

Heb je al eerder een proefpakket aangevraagd en wil je nu liever direct bestellen? Of wil je persoonlijk advies en hulp bij de productkeuze of over de Winbiotic® lijn, neem dan telefonisch contact op met onze afdeling Customer Support via 0800 022 07 05 (gratis). Zij helpen je graag verder.