Lotgenotencontact heeft een positieve invloed op zowel de fysieke als de psychische gesteldheid. Het contact met lotgenoten levert niet alleen herkenning en erkenning op, maar leidt ook tot meer welbevinden, kennis, zelfmanagement en therapietrouw.

Lotgenotencontact Stomavereniging

De Stomavereniging organiseert elke twee weken een online lotgenotenbijeenkomst voor leden én niet-leden. Deze bijeenkomsten vinden plaats via Skype en je hoeft daarvoor alleen een pc, tablet of laptop met camera en microfoon en een goed werkende internetverbinding te hebben.

Heb je interesse voor een online bijeenkomst? Geef je dan op door je e-mailadres en telefoonnummer te mailen naar leden@stomavereniging.nl met daarbij de vermelding voor welke online bijeenkomst je je opgeeft. Na de aanmelding ontvang je een mail met een aanmeldlink voor Skype. Enkele minuten voor aanvang van de bijeenkomst klik je op de aanmeldlink om de bijeenkomst bij te wonen.

Zo vindt er bijvoorbeeld op 30 maart van 19.00 uur tot 21.00 uur een online bijeenkomst plaats speciaal voor vrouwen met een stoma of vrouwen die een stoma krijgen. Op de website van de Stomavereniging kun je zien welke online lotgenotenbijeenkomsten er zijn.